Telefoon/Whatsapp

06-55916363

Openingstijden

Ma-vr: 8.30 -17.00

Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens. Net als bij de eerste twee, zuurstof en water, hebben we voortdurend magnesium nodig. We kunnen hiervan geen voorraad in ons lichaam aanleggen.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 30 tot 60% van de mensen niet eens de minimaal aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen krijgt. Een tekort kan gevolgen hebben en bijdragen aan allerlei kwalen en aandoeningen (zoals diabetes type 2, hart en vaatziekten en osteoporose). Maar ook bijvoorbeeld depressie en gebrek aan energie worden met een magnesiumtekort in verband gebracht.

Ik gebruik magnesiumproducten van Zechsal. Zechsal gebruikt voor haar producten het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechsteinbron. Het is dus zuiver en krachtig. Door opname via de huid komt het direct waar het moet zijn: in onze cellen, spieren en botten.

Een belangrijke eigenschap van magnesium is ontspanning. Daar waar calcium zorgt voor het aanspannen van de spieren, zorgt magnesium voor het ontspannen. Maar ook bij het bestrijden van stress of om beter te slapen kan magnesium zeer behulpzaam zijn.